Overal veilig slapen

Wordt CloudCuddle vergoed?

De aanschaf van een CloudCuddle wordt niet vergoed door verzekeraars. Het zou fijn zijn als dat verandert, dus zijn we hierover met hen in gesprek. We hopen tevens dat ze het gebruik van een CloudCuddle opnemen in de zorgvoorziening op vakantieadressen (veel verzekeraars bieden eenmalig recht op zorgvoorziening op je vakantieadres in Nederland - controleer dit bij je zorgverzekeraar).

Gelukkig zijn er wel een paar andere opties. We noemen ze hieronder in het kort. Mocht jij daarnaast andere mogelijkheden kennen, laat het ons weten. Dan vullen we de lijst aan zodat nog meer ouders geholpen zijn.

 • WMO: [Wet Maatschappelijke Ondersteuning] sommige gemeentes in Nederland geven een vergoeding voor de CloudCuddle. Informeer bij jouw gemeente of jij daarvoor in aanmerking komt. Op ons blog vind je een ervaring van een gezin dat een vergoeding kreeg via de gemeente. De WMO is erop gericht de ‘participatie in de samenleving’ te bevorderen. Let hierop bij je aanvraag. Gebruik geen termen als ‘recreatie/vakantie’ maar duid de noodzaak van het uit-logeren gaan bij vrienden en familie of het feit dat je jouw kind moet onderbrengen bij een zelfstandige zorgverlener.

 • Fondsen: er zijn in Nederland verschillende fondsen. We kennen ze lang niet allemaal, omdat ze soms regionaal of zelfs plaatselijk gebonden zijn. We adviseren iedereen daarom om in de eigen omgeving de mogelijkheden te onderzoeken. Fondsen stellen meestal specifieke eisen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

  • William Schrikker Stichting
   Op ons blog staat het voorbeeld van een fonds van de William Schrikker Stichting, een stichting voor ouders van pleegkinderen.

  • Bisschop Bluyssen fonds: verleent hulp aan de gehandicapte medemens vanuit haar Christelijke identiteit (www.bisschopbluyssenfonds.nl )

  • Monicares: ondersteunt gezinnen in Zwolle (www.monicares.nl)
    

 • België: in België kun je bij de VAPH terecht voor een aanvraag 'Bijzonder Ondersteuning":

Is de CloudCuddle niet te slap? Aangezien het opblaasbaar is..

Bij opblaasbaar wordt in eerste instantie vaak aan springkussens e.d. gedacht. Echter gebruiken wij een hele andere techniek, die ook in kites (voor het kitesurfen) toe wordt gepast. Dit is juist heel stevig en de constructie daarmee ook.

Waar kan ik de CloudCuddle bestellen?

Je kunt de CloudCuddle bestellen via onze webshop.

Hoe zorgen jullie ervoor dat mijn kind zich geen pijn doet aan de CloudCuddle?

De opblaasbare constructie is heel sterk, maar toch zacht en absorberend. Daarnaast is de constructie niet helemaal hard, waardoor het de energie van wilde bewegingen op kan vangen. En we hebben natuurlijk gekozen voor zachte stoffen die fijn aanvoelen.

Is de CloudCuddle ook geschikt voor 'gezonde' kinderen?

De CloudCuddle is ontworpen met het oog op de wensen en behoeftes van kinderen met een fysieke en/of verstandelijke handicap. We zien echter wel de mogelijkheden voor 'gezonde'  kinderen, dus hier zullen we een andere variant voor ontwikkelen.

Krijg ik een pomp bij de CloudCuddle?

Voorlopig zijn alleen handpompen te verkrijgen.

Om onnodige kosten te voorkomen (als je bijvoorbeeld al zo'n pomp hebt) en de kosten van de CloudCuddle zelf zo laag mogelijk te houden kun je de handpomp er los bij bestellen. 

 

Cuddle us

Molengraaffsingel 12
2629 JD  Delft

K.v.K.: 656 18 696
VAT id: NL 856 188 591 B01
IBAN: NL92 TRIO 0390 2584 82

Contact us

+31 (0)6 27 07 34 34
+31 (0)6 48 90 21 19
info@cloudcuddle.com

Follow us
Ontwerp en techniek © 2016-2017 MonTay Media