Veelgestelde vragen over CloudCuddle

CloudCuddle wordt niet vergoed door verzekeraars. Vergoeding door de Wmo hangt af van uw gemeente. Op ons blog staan ervaringen van gezinnen die een vergoeding kregen via een gemeente.

Soms staan fondsen open voor een tegemoetkoming in de kosten. Fondsen die bij ons bekend zijn:

Bisschop Bluyssen fonds: biedt hulp vanuit haar Christelijke identiteit

William Schrikker Fonds: voor pleegkinderen

Monicares: voor gezinnen in Zwolle

Fonds Kind en Handicap

Stichting Vooruit

Zeldzame Ziekten Fonds

Stichting MEE: een coöperatieve vereniging van 20 regionale MEE-organisaties verspreid over het hele land.

Stichting Carpe Diem

Kent u een ander fonds? Laat het ons weten. Dan vullen we de lijst aan zodat nog meer ouders geholpen zijn.

We hopen tevens dat het gebruik van CloudCuddle wordt opgenomen in de zorgvoorziening op vakantieadressen (veel verzekeraars bieden dit jaarlijks eenmalig aan in Nederland). De Wmo is erop gericht de ‘participatie in de samenleving’ te bevorderen. Let hierop bij uw aanvraag. Duid vooral op de noodzaak van het logeren bij vrienden en familie of het feit dat u uw kind moet onderbrengen bij een zelfstandige zorgverlener.

België: in België kun je bij het VAPH terecht voor een aanvraag ‘Bijzondere Ondersteuning’.

Een groot aantal gemeentes geeft een vegoeding voor de aanschaf van een CloudCuddle. Net als bij andere hulpmiddelen zullen gemeentes iedere aanvraag apart beoordelen en per aanvraag beslissen om wel of niet een vergoeding toe te kennen. Een goede brief kan daarbij helpen. Daarom hebben wij met hulp van een ergotherapeut een voorbeeldbrief opgesteld. Die mag u gebruiken en aanpassen aan uw situatie.

Op de site van de belastingdienst vindt u informatie over hulpmiddelen die u kunt aftrekken bij uw belastingaangifte. CloudCuddle is een aanpassing aan een bed en past wellicht onder de noemer: “aanpassingen van zaken die hoofdzakelijk worden gebruikt door zieke of invalide personen”. Neem contact op met uw belastingadviseur om na te vragen of u CloudCuddle mag aftrekken.

Het frame van een CloudCuddle is opblaasbaar. Samen met de zachte hoes die eromheen zit vangt het alle klappen op en dempt het ‘t geluid van bonken en slaan. Goed voor de (nacht)rust van het hele gezin. Het is goed te zien in deze video die een van onze klanten ons toestuurde.

De CloudCuddle is een jaar lang uitgebreid getest bij 75 gezinnen. Daaruit bleek dat de huidige CloudCuddle voor de meeste kinderen een prima oplossing is. Het houdt ze veilig in bed, is rustgevend en geeft ze een geborgen gevoel. Maar er zijn ook kinderen die niet goed reageren op de CloudCuddle. Dat zijn met name kinderen die zich met hun volle gewicht tegen de zijkant van de CloudCuddle laten vallen. Bij deze kinderen raden wij het gebruik van een CloudCuddle af.

Als richtlijn kunt u aanhouden dat de CloudCuddle geschikt is voor kinderen van 0 – 16 jaar die tot 50kg wegen. Er zijn uitzonderingen: bijvoorbeeld een kind van 18 jaar en 60kg voor wie het goed werkt, maar ook een kind van 7 jaar en 30kg voor wie het niet werkt. Daarom raden we sterk aan gebruik te maken van een proefweekend. Geef ons even een belletje of meld u aan via dit formulier.

Bij het woord ‘opblaasbaar’ denken de meeste mensen in eerste instantie aan springkussens. Wij gebruiken echter een hele andere techniek, waardoor het frame en dus de hele constructie juist heel stevig is. Wat van groot belang is: de CloudCuddle moet voldoende hard zijn opgepompt. We adviseren een druk van 0,45 bar. Daaronder is het frame te slap en kunnen de buizen omklappen.

Wij raden het gebruik van elektrische pompen af omdat veel pompen niet de juiste druk kunnen leveren. Heb je een elektrische pomp en wil je die gebruiken? Check dan eerst of hij voldoende druk kan leveren (minimaal 0,45 bar).

CloudCuddle heeft 2 kleuren ritsen. Blauwe ritsen om de buishoes open te maken en witte ritsen voor het gaas. Mocht u toch weleens misgrijpen, dan is het een optie om de lopertjes te voorzien van gekleurde vetertjes. We bieden deze optie zelf niet aan omdat dit ook weer risico’s met zich mee kan nemen. Bijvoorbeeld dat kinderen het touwtje proberen te grijpen door het gaas heen en het gaas daarmee beschadigen.

U kunt de CloudCuddle bestellen in onze webshop.

CloudCuddle wordt altijd geleverd inclusief een handleiding. U vindt de handleiding ook op onze website.

De opblaasbare constructie is heel sterk, maar toch zacht en absorberend. Daarnaast is de constructie niet helemaal hard, waardoor het de energie van wilde bewegingen op kan vangen. En we hebben natuurlijk gekozen voor zachte stoffen die fijn aanvoelen.

De CloudCuddle is ontworpen met het oog op de wensen en behoeftes van kinderen met een fysieke en/of verstandelijke handicap. We zien echter wel de mogelijkheden voor ‘gezonde’ kinderen, dus hier zullen we een andere variant voor ontwikkelen.

Voorlopig zijn alleen handpompen te verkrijgen. Om onnodige kosten te voorkomen (als u bijvoorbeeld al zo’n pomp heeft) en de kosten van de CloudCuddle zelf zo laag mogelijk te houden kunt u de handpomp er los bij bestellen.

CloudCuddle is officeel erkend als Social Enterprise omdat we gezinnen enorm veel vrijheid geven en de prijs zo laag mogelijk proberen te houden. Want ook dat hebben we vastgelegd in ons beleid. Maximale winst is geen doel voor ons. Maar wel: maximale bereikbaarheid voor gezinnen.